E-post     Lösenord     Skapa medlemskap  Glömt lösenord? 

Svenskuppfödda salamandrar! (Skåne län)


I år har extra många av mina salamandrar parat sig och en del börjar bli stora nog att sända vidare ut i världen till mina salamanderintresserade vänner och bekanta. Men ser gärna att många stannar i vår Svenska herptilhobby.

Just nu har jag därför ett antal juveniler till försäljning här från egen odling.

Tigersalamandrar (Ambystoma mavortium mavortium, USA) lätthanterliga och anpassningsbara och av större kaliber. De glupska tigersalamandrarna lever bäst i ett terrarium med goda möjligheter att gräva i substratet och når en imponerande längd av över 30 cm. Det optimala nybörjardjuret om man vill ha landsalamandrar.

Bergvattensalamandrar (Ichthyosaura/Mesotriton/Triturus alpestris alpestris, Tyskland) - semiakvatisk vattensalamander med orangeröd buk och där hanarna får en imponerande parningsdräkt. Klassisk vattensalamander från Europa. Går att hålla i väl inhägnad utedamm.

Trådvattensalamandrar (Lissotriton/Triturus helveticus, Holland) - små vattensalamandrar med märklig lekdräkt. Svansspetsen blir till en lång tråd eller nål som sticker ut utanför själva svansens slut och hanen får bakben stora som handskförsedda med simhud. De är små, men otroligt produktiva och kan para sig och lägga ägg i över tre månader i sträck. Behöver jag säga att där finns en del... Går att hålla i väl inhägnad utedamm.

Kinesiska eldbukssalamandrar (Cynops orientalis, Kina) - kanske de vanligaste vattensalamandrarna och typiskt förstadjur. Chockladbrun till svart ryggsida och knallröda bukar. Pigga och aktiva semiakvater.

Marmorvattensalamandrar (Triturus marmoratus, Spanien) - av alla över 600 arter salamandrar är det ett ytterst fåtal som är gröna. Denna stora Europeiska vattensalamander får en gräsgrön marmorerad färgteckning på ryggen och är en riktig skönhet. Kan som vuxna hållas säsongsvis på land och vatten eller året runt i vatten i ett välplanterat akvarium alternativt i utedamm.

Revbensvattensalamandrar (Pleurodeles waltl, Portugal) med känd ursprungslokal - Europas största salamander. Stora vattensalamandrar som är glupska och lägger massor av ägg flera gånger om året. Mer eller mindre helt akvatiska även om de är mer semiakvatiska i naturen. Kan också hållas i utedamm.

Japanska eldbukiga vattensalamandrar (Cynops pyrrhogaster sasayamae, Japan) klassiskt semiakvatisk vattensalamander som inte är så vanligt förekommande i hobbyn som tidigare och därför extra eftertraktad. Särskilt vad gäller underarten sasayamae som blir upp till 18 cm till skillnad från nominatformens mer blygsamma 13 cm som toppnotering. Den skiljer sig också från grundformen genom ett annat parningsbeteende och färgteckning. Underarten är extra eftertraktad.

Fler arter är på väg att omvandlas och kommer att hamna på säljlistan efter hand.

Djuren går utmärkt att skicka om man inte har andra transportmöjligheter eller kan hämta dem själv.

Priser beror på storlek, ålder och antal. 

Det går bra att kontakta mig på mattiasedvardmuller@gmail.com för snabbast svar.

Mvh

Mattias0 röster


Inlägget är publicerat av Mattias (MattiasMuller) 2015-07-25 19:07:49


Kommentera


 

 


Kommentarer